Whenever you feel sad, just remember, somewhere in this world some idiot pulling a door that says ''push''.
 
Tjoo. Har känt mig sjuk idag igen. Har frusit typ hela tiden och gått runt med filt i skolan hela dagen. Va jättetrött och hade ont i halsen så jag somnade i början av tyska lektionen och vakna 10 minuter innan vi sluta av att Emma drog av mig filten för någon behövde tydligen den.. haha. Men skönt med 45 minuters sömn! Tur att jag inte snarka.. ;) 
Haha just det, när jag vakna så fatta jag ingeting .. hahaha jag bah ''WTF? vart e jag ?!??!''. Haha måste sluta sova i skolan !  Jag va föressten aldrig på mörkgömme igår men jag hade det kul ändå.. haha :)
Letade lite i min dator och hittade massor av mappar med typ tusentals foton som jag glömt av! Typ denna... Redigerade i två olika färger eller hur säger man? Svartvitt och nån annan! ;)
Haha, ögonbrynen! assåå.. >.< Tror inte jag har smink på mig..

Fan

11/27/2012

0 Comments

 
Nothing fucks up your friday more than realizing it's tuesday,,.
Hej! Ska börja gå på läxhjälpen varje onsdag för att plugga. Smartigt Smartigt. Efter läxhjälpen blir det eventuellt öppna skolan och leka lite mörkgymme! hihi,
 
Är precis klar (00.30) med So arbetet om Norden. ÄNTLIGEN!  Nu är det ''bara'' Europa kvar..
Urs ! Har jättemycket i skolan. Gjorde No prov idag också. Fyfan alltså! Här har man suttit och pluggat som en stucken gris och så kommer frågorna ''varför måste vi andas'' och ''vad händer med hjärtat om vi konditionstränar?'' upp! Fyfan, sista gången jag pluggade till något! Man får jy inte nån chans att visa vad man kan om det kommer så jävla simpla frågor! Jaja, nu ska jag inte reta upp mig igen, måste se framåt! 
Inte mitt fel att jag är så smart..
Är slutköööörd! Och så ska vi ha Tyska prov, Matte prov, Svenska presentation, Bild presentation och nån musik grejj. 
O R K A R  I N T E.  
Nej nu ska jag vila mig i 4-5 timmar, sedan ny dag i skolan!
 Och så är man pinsamt förkyld på det. Julafton skulle inte vara helt fel just nu.
Three horrible facts;
1) Today is not Friday
2) Tomorrow is not friday
3) Even the day after tomorrow isn't friday..
 
Nathalie sovde över hos mig i helgen. Och ja, jag är fortfarande sjuk. So what? Vi hade iallafall jättekul. Vi åt tacos, åt efterrätt, dipdyea håret rosa, gjorde ansiktsbehandling, gjorde sönder min systemkamera (inte meningen! ), sminkade oss till fjortisar (på skojj ! ), delade säng, gick promenad till spökhuset, kollade lite skräckfilm, skypade, bakade med mikron, och massor av annat skit. Jaja, vi hade kul iallafall!
Nu har jag suttit en stund och pluggat Naturorientering (no för er retards ;)). Det var ganska okej faktiskt, lyssnade på en tjej som läste ur boken Titano från någon hemsida. Mycket bättre och enklare än att läsa själv ur boken! Sedan antecknade jag en del också. Kan väll ta med det? Men räkna med att allt inte stämmer till 100, som sagt jag PLUGGAR. (; Får jag ig på detta provet, då lovar jag att aldrig mera plugga igen! :* 

Hjätat och lungorna finns i brösthålan som skyddas av revbenen. När vi andas in (bukandning) så sänks mellangärdet och luft strömmar in och när vi andas ut höjs mellangärdet och luft pressas ut. När man andas bröstandning så åker revbenen ut och det blir mer plats i lungorna, och när revbenen åker in igen pressas luften ut. Oftast så kombineras bukandning och bröstandning när vi andas.
När vi anstränger oss så andas vi snabbare och mer blod pumpas ut i kroppen. När det är kallt är det svårare för vår kropp att försvara sig mot virus. När vi är förkylda så producerar vi mer slem.
Inkubationstid = Från att man är smittad till att det bryter ut.
En människa har ca 5 liter blod. Blodet transporterar ämnen i kroppen, reglerar kroppstemperatur och hjälper till att försvara kroppen mot bakterier och virus.
Lilla kretsloppet = leder blodet mellan hjärtat o lungorna där blodet hämtar syre och ger ifrån sig koldioxid.
Stora kretsloppet = Sprider sig i hela kroppen. Transporterar syre och näring till cellerna.
Hjärtat pumpar syrefattigt blod till lungorna där blodet hämtar syre och lämnar koldioxid. Sedan fortsätter det ut i kroppen för att sedan komma tillbaka till hjärtat när blodet har ont om syre.
Artärerna = leder bort blodet från hjärtat.
Kapilärer = Tunna blodåder i fingrar.
Vener = Leder blodet mot hjärtat
Blodet lämnar syre i cellerna och cellerna lämnar ifrån sig koldioxid som blodet tar vidare till hjärtat och lungorna.
Aortan är de artärer i början av kretsloppet som skjuter ut blod, det är det som är pulsen. Pulsen kan man känna på handleden och halsen. När vi spänner en muskel så klämmer den på venerna och med hjälp av klaffarna så åker blodet rätt håll.
Vilopuls = 70 slag per minut. Bättre kondition = lägre vilopuls. När vi motionerar/rör på oss så behöver muskelcellerna mer syre och därför måste blodet pumpas snabbare. Pulsen blir högre och kan stiga till 200 slag per minut.
Hjärtat har klaffar som styr blodet åt rätt håll.
Blodets celler kallas blodkroppar.
Vita blodkroppar = Försvarar kroppen mot virus och bakterier. Producerar antikroppar som sprids ut.
Röda blodkroppar = Transporterar syre
Blodplättar = Bildar sårskorpor, därmed stoppar blödning (sårskorpa, bildar när där blodkroppar fastnar och det bildar en skorpa som hindrar blodet)
Blodplasma = vätska där blodkropparna svävar i.  

By the way; Älskar hur weebly på nått sätt sparar inläggen även om internetet dampar, till skillnad från Nattstad! Trodde allt var förlorat en stund .. haha.
 
När man ändå ligger hemma ensam med halsont så kan man jy passa på att kolla på när Pewdie spelar The Walling Dead! Alltså, svårt att inte gråta.. Hahaha.  :(
Orkar inte vänta till nästa avsnitt är ute !
 
När vi åkte till Göteborg i helgen så var vi centimer ifrån att krocka med ett vildsvin utanför Landvetter Centrum! Stor som sjutton, och sjukt fet! Tre gånger så större än våran schäfer hund... Ursch! Vågar knappt rasta hundarna när det är mörkt ute. Hör grymtningar överallt! :(
 
Picture
OMFG SÅ SNYGG!
 
Barbie mamma fick solbränna ;)
Picture
Mina sockrade läppar, hahahah ;)


Idag var jag hemma från skolan, har som sagt varit väldigt trött senaste dagarna o idag orkade jag faktiskt inte. Huvudverk på det blir jy inte heller bättre. ;)
Men nu har kroppen vilat upp sig en dag . 

 
Hahahaha jag döör, kanske ska ta o skaffa rosa hår? ;)  Nej!